Επεμβατική Δερματολογία

 
Στο Ιατρείο μας διενεργούνται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα όλες οι συνηθισμένες Δερματοχειρουργικές επεμβάσεις. Με έμφαση στη λεπτομέρεια, κύριο μέλημά μας είναι η επιστημονική αρτιότητα της κάθε επεμβατικής πράξης σε συνδυασμό με το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.
 
 
Δερματοχειρουργική
 
 
 
• Δερματοχειρουργική

Όταν κρίνεται απαραίτητο να αφαιρεθεί μια δερματική βλάβη, π.χ. ένας σπίλος (ελιά), μια κύστη ή κάποιο ογκίδιο, τότε υπάρχει η επιλογή της κλασικής αφαίρεσης με χειρουργικό νυστέρι και τοποθέτηση ραμμάτων ή της αφαίρεσης κατ’ εφαπτομένη (shave excision) με ειδικές εύκαμπτες λεπίδες, χωρίς να απαιτούνται ράμματα.

Και στις δυο περιπτώσεις, χορηγείται τοπική
 
 
 
 
αναισθησία, ώστε η διαδικασία να είναι πρακτικά ανώδυνη. Ακολουθεί ιστολογική εξέταση σε κορυφαίο Παθολογο-Ανατομικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργαζόμαστε.

• Λήψη Βιοψίας

Η λήψη μικρού ιστοτεμαχίου δέρματος από εξάνθημα ή μεγάλη βλάβη ονομάζεται Βιοψία. Γίνεται για διαγνωστικούς λόγους με τη χρήση είτε νυστεριού (χειρουργική βιοψία), είτε με τη βοήθεια ειδικών λαβών βιοψίας διαφόρων μεγεθών (punch). Χορηγείται πάντα τοπική αναισθησία.

Σε κάθε περίπτωση, το δείγμα αποστέλλεται σε ειδικό εργαστήριο για ιστολογική εξέταση και έκθεση, η οποία παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο.
 
 
Λήψη βιοψίας
 
 
 
Βιοψία
 
 
 
 
Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως υποψία πέμφιγας, ερυθηματώδους λύκου κλπ, χρειάζεται εξειδικευμένη εξέταση που ονομάζεται Ανοσοφθορισμός. Είναι μια εξέταση απαραίτητη για τη διάγνωση τέτοιων νοσημάτων, η οποία διενεργείται από ελάχιστα κέντρα στην Ελλάδα. Το Ιατρείο μας συνεργάζεται με κορυφαίο εργαστήριο, που εγγυάται έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα, χάρη στη μεγάλη εμπειρία και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του.

• Κρυοθεραπεία

Κρυοθεραπεία ονομάζεται η χρήση υγρού αζώτου (-196°C) που διοχετεύεται μέσα από ειδική συσκεύη με σκοπό την επιλεκτική καταστροφή των παθολογικών ιστών μέσω ψύξης.

Είναι γρήγορη και ασφαλής μέθοδος που εφαρμόζεται ακόμα και σε μικρά παιδιά, αλλά και σε εγκύους. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία.

Συνήθεις ενδείξεις χρήσης της είναι οι σμηγματορροϊκές και οι ακτινικές υπερκερατώσεις, οι μυρμηκιές, τα κονδυλώματα, τα θηλώματα, επιλεγμένες προκαρκινικές βλάβες και κάποιοι δερματικοί καρκίνοι χαμηλής επικινδυνότητας.
 
 
Κρυοθεραπεία
 
 
 
Κρυοθεραπεία
 
 
 
Διαθερμοπηξία
 
 
 
• Διαθερμοπηξία - Ηλεκτροκαυτηριασμός

Η Διαθερμοπηξία είναι μια διαδεδομένη μέθοδος που βασίζεται στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος συγκεκριμένης έντασης, τάσης και ισχύος με σκοπό την καταστροφή παθολογικών ιστών, την αιμόσταση και τη διατομή. Συνήθως συνδυάζεται με τοπική, επιφανειακή απόξεση με τη βοήθεια ειδικών ξέστρων μιας χρήσεως (curettage & cautery). Προηγείται χρήση τοπικού αναισθητικού είτε ενέσιμου, είτε με μορφή κρέμας.
 
 
 
 
Χρησιμοποιείται με ασφάλεια και πολύ καλά αποτελέσματα για την αφαίρεση κονδυλωμάτων, θηλωμάτων, μυρμηκιών, σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων κλπ.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Dr. Κανελλέας Αντώνιος

 
Τηλέφωνο 2107237775
 
Δεχόμαστε κατόπιν ραντεβού.
 
 
Δείτε κριτικές για το ιατρείο μας εδώ.