Συνήθεις Παθήσεις

 
 
 
 
Η Κλινική Δερματολογία ασχολείται με τη Διάγνωση και Θεραπεία όλων των παθήσεων που αφορούν στο δέρμα, στις τρίχες και στα νύχια.

Το Δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος και επιτελεί πολλές λειτουργίες, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του εσωτερικού του σώματος.

Στο Ιατρείο μας ασχολούμαστε με όλο το φάσμα της Κλινικής Δερματολογίας. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των κυριοτέρων δερματικών παθήσεων.

Ατοπική Δερματίτιδα / Έκζεμα
Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι μια συχνή φλεγμονώδης δερματοπάθεια. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία, συνήθως όμως ξεκινά από τη νεογνική / βρεφική ηλικία.

Ο όρος "ατοπία" περιγράφει μια ομάδα παθήσεων που περιλαμβάνει το αλλεργικό άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα, την ατοπική δερματίτιδα και κάποιες τροφικές αλλεργίες. Οι καταστάσεις αυτές χαρακτηρίζονται από μια αυξημένη αντίδραση του ανοσοποιητικού απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα.

Η αιτιολογία της νόσου είναι πολυπαραγοντική: διαταραχή του φραγμού του δέρματος, γενετική προδιάθεση (κληρονομικό ιστορικό) και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Διαβάστε περισσότερα.

Επικοινωνήστε με το Ιατρείο μας για να κλείσετε ραντεβού όπου παρέχονται ειδικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της Ατοπικής Δερματίτιδας, συμβουλές για την πρόληψη των υποτροπών και πιθανή συσχέτιση με τροφικές αλλεργίες καθώς και εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, βασισμένο στις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες ή τις ανάγκες του παιδιού σας.

 
 
 
 
 

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Dr. Κανελλέας Αντώνιος

 
Τηλέφωνο 2107237775
 
Δεχόμαστε κατόπιν ραντεβού.
 
 
Δείτε κριτικές για το ιατρείο μας εδώ.