Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Botox
 
 
 
 
 
 
 
 

Θεραπείες Υπεριδρωσίας

 
Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (BOTOX)

Η Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (BOTOX) είναι μια φυσική πρωτεΐνη η οποία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία για τη βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης προσώπου και λαιμού. Είναι η μοναδική θεραπεία που δρα στην αιτία δημιουργίας των ρυτίδων, που είναι οι συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση.

Εκτός όμως από την κοσμητική της χρήση, έχει και κλινικές χρήσεις στις οποίες και θα σταθούμε. Αυτές είναι: η θεραπεία υπεριδρωσίας παλαμών-πελμάτων-μασχαλών και η θεραπεία του ακούσιου τριγμού οδόντων κατά τον ύπνο.

Θεραπεία Υπεριδρωσίας με BOTOX
Υπεριδρωσία είναι η υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες, πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται για την αναγκαία θερμορρύθμιση. Είναι παθολογική κατάσταση, η οποία ξεκινά σε νεαρή ηλικία και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προσωπική και κοινωνική ζωή του ασθενή. Επηρεάζονται κατά κύριο λόγο οι παλάμες, τα πέλματα, οι μασχάλες και το μέτωπο. Αφού πρώτα αποκλειστούν νοσήματα που μπορεί να προκαλούν υπεριδρωσία (διαταραχές θυρεοειδούς, μεταβολικό σύνδρομο, λήψη φαρμάκων κλπ), τότε η υπεριδρωσία χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής.

Στο Ιατρείο μας χρησιμοποιούμε ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη (BOTOX) για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας. Είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική διεθνώς, με αποτελέσματα άνω του 90%, που διαρκούν πάνω από 6 μήνες.

Θεραπεία τριγμού οδόντων με BOTOX
Ο τριγμός των οδόντων (Bruxism) είναι μια πολύ συχνή πάθηση στις μέρες μας. Οφείλεται σε ακούσια, αυτόματη σύσπαση των μασητήρων κατά τη διάρκεια του ύπνου και λιγότερο συχνά μέσα στην ημέρα. Σχετίζεται με επίμονους πονοκεφάλους, ενώ επιφέρει σημαντικούς τραυματισμούς στα δόντια. Είναι άγνωστης αιτιολογίας και επιδεινώνεται σημαντικά σε περιπτώσεις έντονου ψυχικού ή σωματικού stress.

Μέχρι πρότινος η μόνη αντιμετώπιση ήταν η χρήση προστατευτικού πλαστικού νάρθηκα οδόντων κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τελευταία, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία η θεραπεία με BOTOX των μασητήρων μυών που βρίσκονται στις γωνίες της κάτω γνάθου. Η υπερδραστηριότητα των μυών αναστέλλεται και τα συμπτώματα υποχωρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
 
Στο Ιατρείο μας χρησιμοποιούμε μόνο αυθεντικά ενέσιμα προϊόντα εγκεκριμένα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA approved).
 
 
 
 
 
 
 

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Dr. Κανελλέας Αντώνιος

 
Τηλέφωνο 2107237775
 
Δεχόμαστε κατόπιν ραντεβού.
 
 
Δείτε κριτικές για το ιατρείο μας εδώ.