Ψωρίαση

 
Τι είναι η ψωρίαση;
Η ψωρίαση είναι μία σχετικά κοινή πάθηση του δέρματος, που επηρεάζει περίπου το 2% του πληθυσμού. Παρατηρείται με την ίδια συχνότητα σε άντρες και γυναίκες και τείνει να εμφανίζεται απρόβλεπτα. Δεν είναι μεταδοτική και δεν προκαλεί ουλές στο δέρμα.

Πού οφείλεται η ψωρίαση;
Πολύπλοκοι ανοσολογικοί μηχανισμοί σε συνδυασμό με περιβαλλοντικούς παράγοντες (αλκοόλ, κάπνισμα, φάρμακα κ.λπ.) καθώς και με το γονιδιακό υπόστρωμα εμπλέκονται στην παθογένεια της νόσου.

Ποιες περιοχές προσβάλλει η ψωρίαση;
Προσβάλλει συνήθως αγκώνες, γόνατα, κορμό, παλάμες, πέλματα και τριχωτό κεφαλής. Συνήθως το πρόσωπο μένει ανέπαφο. Μπορεί να προσβληθεί σπανιότερα και η γεννητική περιοχή.

Συχνό σημείο προσβολής εκτός από το δέρμα είναι και τα νύχια. Μπορεί να προσβληθούν και οι αρθρώσεις.

Πώς γίνεται διάγνωση της ψωρίασης;
Η ψωρίαση είναι συνήθως εύκολο να διαγνωστεί κλινικά και σπάνια χρειάζεται βιοψία του δέρματος.

Μπορεί η ψωρίαση να θεραπευτεί;
Στις μέρες μας πλέον υπάρχουν αρκετές θεραπείες ελέγχου της νόσου, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Στις πιο εξελιγμένες από αυτές το δέρμα μπορεί ακόμα και να φαίνεται απολύτως φυσιολογικό.

Διακρίνουμε:

  1. Τοπικές αγωγές (κρέμες, αλοιφές κ.λπ.)
  2. Φωτοθεραπεία (νοσοκομειακή θεραπεία)
  3. Συστηματικές θεραπείες (από το στόμα ή ενέσιμα)


  • Ανοσοκατασταλτικά φάρμακα (όπως Μεθοτρεξάτη, Κυκλοσπορίνη, Ασιτρετίνη)
  • Βιολογικοί παράγοντες (etanercept, adalimumab, ustekinumab κλπ). Οι βιολογικοί παράγοντες είναι εξελιγμένα φάρμακα τελευταίας γενιάς με θεαματικά αποτελέσματα.

Ο Dr. Κανελλέας Αντώνιος έχει σημαντική κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενών με ψωρίαση και έχει συμμετάσχει σε αντίστοιχες κλινικές μελέτες στο εξωτερικό.

Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας βασίζεται στη βαρύτητα της νόσου, στο ατομικό ιατρικό ιστορικό καθώς και στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενή. Κλείστε εδώ ραντεβού για την εκτίμηση βαρύτητας της νόσου με αντικειμενικό τρόπο και την επιλογή εξατομικευμένης θεραπείας.

 
 
 
 
 

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Dr. Κανελλέας Αντώνιος

 
Τηλέφωνο 2107237775
 
Δεχόμαστε κατόπιν ραντεβού.
 
 
Δείτε κριτικές για το ιατρείο μας εδώ.